fbpx Nieuws | middenstandsraadlede

Nieuws

Dag van de Ondernemer op 20 november

Bij ondernemers denken we vaak alleen aan strakke zakenmensen in pak of juist aan uitbundige creatievelingen.

Op 20 november staan we, samen met UNIZO, bij élke ondernemer stil. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakte. Ze maken stuk voor stuk een onmisbaar, belangrijk deel uit van ons dagelijks leven.

Vier jij ook de Dag van de Ondernemer? Download hier je promotiemateriaal.

 

Banner

Klantgericht ondernemerschap

Deze workshop is speciaal gereserveerd voor onze Leedse middenstanders!

Klantgericht ondernemen is een strategische keuze van organisaties en bedrijven en vooral niet een toevallige resultante van de goede wil van baas en medewerkers. Keuze suggereert dat er andere opties zijn: een onderneming kan inzetten op innovatie en vernieuwing, op beste-waar-voor-zijn-geld of op… klantgerichtheid. Elke optie heeft zijn kenmerken, zijn voorwaarden en zijn concurrentiële kracht in de markt. Wie onderneemt uit een klantgerichte visie belooft de klant om in alles wat hij doet, organiseert en beslist de wensen en verwachtingen van klanten als uitgangspunt te nemen. Dat lijkt evident, maar dat is het helemaal niet.
We onderzoeken in 3 uur wat de mogelijkheden en gevolgen, de voorwaarden en de risico’s zijn van deze keuze, in vergelijking met alternatieve strategische uitgangspunten. We analyseren de strategische profielen van bestaande bedrijven en gaan op zoek naar opties om de positie van de onderneming te versterken.

Datum: maandag 30/11/2020 (start workshop: 19u00)
Locatie: raadszaal gemeentehuis, Markt 1, 9340 Lede

Inschrijven kan via deze link!

Registratieformulier horeca

Om de horeca te begeleiden in deze moeilijke tijden heeft de FOD Economie een gids met tips en communicatiedragers samengesteld om de restaurant- en café-uitbaters te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden uit te voeren.

Via deze link kan je de gids raadplegen specifiek voor de horeca. 

Het verplichte registratieformulier is via deze link te vinden.   

Maatregelen Corona virus

Tijdens de ministerraad van vrijdag 6 maart 2020 heeft de federale regering verschillende maatregelen goedgekeurd ter ondersteuning van bedrijven en zelfstandigen die getroffen worden door de gevolgen van Covid-19.

Volg deze link om op de hoogte te blijven van de maatregelen die genomen zijn om de economische verliezen voor ondernemingen te beperken.

Deze link geeft je een overzicht van de antwoorden op de meest gestelde vragen rond de maatregelen die genomen werden.

Heb je als ondernemer te lijden onder de corona crisis? Bekijk dan op deze website of je in aanmerking komt voor steunmaatregelen.

Voor een overzicht van onze Leedse handelaars en wat ze nog kunnen bieden tijdens de 'lockdown', kan je hier terecht.

Digitaal atelier van Google

De MRL workshops werden door de corona maatregelen helaas tijdelijk opgeschort. Wil je echter je tijd nuttig invullen en jezelf wat bijscholen vanuit je “kot”, bekijk dan zeker eens het Digitaal Atelier van Google (https://learndigital.withgoogle.com/digitaalatelier).

Ontdek tools die het succes van je bedrijf kunnen vergroten of verbeter je online vaardigheden op je eigen tempo en dat bovendien gratis en voor niets.